onsdag 25. juni 2008

Selekjole # 2

Da turte jeg å sy sammen delene jeg hadde klippet. Og for en suksess - jeg har sydd riktig vei på alle delene! Wow! Kjolen er sydd av en gardin kjøpt på loppemarked, og foret med et gammelt dynetrekk i krepp. Knappene er fra knappeboksen jeg fikk av mamma.



Noen skjønnhetsfeil er det selvfølgelig. Mønsteret tegnet jeg av etter en annen kjole, og de lengste selene har jeg fått litt for smale. Noen sømmer er skeive, og neste gang skal jeg huske å kaste over sidesømmen før jeg syr sammen.

Jeg valgte å sy foret og ytterkjolen sammen, og det ble litt bunglete. Tror resultatet blir penere om foret heller er løst (i hvert fall til jeg klarer å klippe og sy slik at alt blir nøyaktig).

tirsdag 24. juni 2008

Mens vi venter på selekjole

Jeg har klippet delene til en selekjole. Dette er ganske så skummelt i grunn - siste forsøk var ikke spesielt vellykket. Alt ble litt bunglete, og jeg sydde også feil (rett mot rett/vrang mot rett/vrang mot vrang - ikke lett å holde tunga rett i munnen).

Så mens delene fikk ligge å godgjøre seg, gjorde jeg noe jeg trodde jeg kunne. Ny forklekjole. Denne gangen ville jeg forminske mønsteret litt, og sy sammen selene etter ohelenes metode for å unngå knapper.

Nuvel. Forminskinga gikk greit - det ble vel en str. 6mnd, ca. Men sammensyinga gikk skeis. Jeg klarte å sy sammen der jeg ikke skulle, og å lage seledelene i ulik bredde. Jaja. Bedre lykke neste gang, og søt ble den nå.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...