fredag 22. august 2008

Julefin

Lenge til jul, men når den tid en gang kommer vil denne kjolen være et must. Lagd av en gammel juleduk, foret med stoff fra Stoff og stil. Knaåene er fra mormors knappeboks.

Str. 6-12 måneder.

Kjolen er mer julerød enn den er på bildene, og har tekstur i stoffet. Riktig søt!

fredag 15. august 2008

Kjole for stor jente

Jeg har prøvd meg på en kjole for store jenter - ca 7-8 år vil jeg tro. Jeg gjorde en vri på selene, men den er jeg ikke så fornøyd med. Skal jeg bruke slike firkantede seler, må den ene være så smal at den skjules av den andre.







Det var også litt knotete med cordfløyelen, og det hadde nok blitt penere uten å sy sammen nede. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd - det er tross alt en prototyp.

Knappene er vintage kjøpt på Etsy, og skikkelig kule. Babycorden er fra Stoff&Stil, og foret et sengetrekk fra Kid.

onsdag 13. august 2008

Snegler i hagen



Akkurat disse sneglene er greie å ha i hagen! Kjempesøt forklekjole i str. 6-12 måneder.

Sneglestoffet er kjøpt på Etsy. Foret er et tekstil jeg fant på loftet, og knappene er fra mormors knappeboks.

torsdag 7. august 2008

Lange seler

Jeg prøvde å forstørre mønsteret til den fine forklekjolen, men det ble litt mislykket. Selene ble i overkant lange. Jeg skal få tegne av mønster, og er spent på hvordan det er i forhold til det jeg tegnet.

Stoff fra Åhlens, knapper fra mormors knappeboks.

Avskrift

Denne har jeg også tegnet av fra en annen kjole. Her lærte jeg:

Når man skal sy sammen over skuldrene, er det lurt å sy på skråbånd og slikt i armhulen FØR man syr sammen sidene.

Jeg ble sånn medium fornøyd. Etter litt stryking ser den OK ut.


Ny modell

Jeg har tegnet av mønster fra en liten kjole, og lagd disse to. De ble litt brede i halsåpningen, så der må jeg nok justere noe. I stedet for å være en kjole i str. 68, er de tunikaer i str. 1 år. Men det er jo greit. Fascinerende å se hvordan små justeringer på et mønster skaper forskjellige plagg.

Nytt denne gangen, er at jeg har sydd opp foret på den blå og grønne kjolen. Altså, i stedet for å ha oppbrett på begge delene, eller skråbånd, har jeg sydd det inn.


Stoff fra IKEA, knapper fra Stoff&Stil.


Stoff fra Ahlens, knapper fra mormors knappeboks.

fredag 1. august 2008

Shrinkage

Jeg tegnet av en av kjolene til Bjørk, for å lage en selekjole i hennes størrelse. Til tross for at jeg nitidig har skrevet ned steg-for-steg prosedyre, klarte jeg å sy sammen feil deler. Etter mye oppspretting og knoting, ble den omsider ferdig. Og den ble flott, om jeg selv får si det!

Men så - etter vask - krympet ytterstoffet! Utrolig kjedelig, særlig siden jeg hadde husket å vaske det før jeg lagde kjolen. Man kan bruke den, men den den er litt bunglete rundt lomma og nederst. Æsj.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...