mandag 31. mars 2014

Påskepynta

Disse ble fine! Gule tulipaner perfekte til påskefrokosten. Eller en annen gang man føler for å pynte seg med blomster av den varige sorten.

Øredobbene er laga av en rest etter et annet prosjekt.




fredag 28. mars 2014

En favoritt!

Jeg har strikket en favoritt! Hadde egentlig tenkt å få tatt bilder av bare genseren, men Gløer har flyttet inn i den. Ikke rart - den er kjempedeilig! Strikket i Drops Alpaca, og mønsteret er Rajas Raglan av Lene Holme Samsøe. Myk og god og elastisk; akkurat det en liten apekatt trenger.

Oppskirften kan man finne i heftet Børnestrik på pinde 3 1/2 - 4. Et kjempefint hefte, med utrolig mange gode oppskrifter. Har allerede strikket Ret nem Raglan og Bella Sweater, og kommer garantert til å strikke mer derfra.





mandag 17. mars 2014

Ice Cream top - del 2

Nytt forsøk på Ice Cream Top. Jeg har sett mye fint med opprinnelse i dette mønsteret, og nå når jeg skjerpet meg og var skikkelig pirkete og nøye, ble denne bra. Men det er et litt knotete mønster synes jeg, og neste versjon skal jeg gjøre litt om på slik at jeg kan bruke overlock.

Toppen er i str. 7 år. Alle tekstiler er nye, fra Stoff og Stil. Knappen er kjøpt på Etsy.








torsdag 13. mars 2014

Soppskjørt

Dette har hengt lenge på stativet mitt, uten at jeg har fått blogga det. Søtt skjørt sydd i et ganske tynt materiale; fint til vår og sommer (eller høst og vinter med ullbukser under). Størrelsen er 3-4 år, men sånne skjørt er fleksible og kan brukes lenge. Modellen på bildet er 5,5, og det passer fint til henne.

Stoffet er fra Stoff&Stil, og knappene er vintage; kjøpt på Etsy.





tirsdag 11. mars 2014

Venninnegave

Jeg føler meg SÅ flink som kan lage gavene mine selv. Særlig når det jeg lager er noe jeg selv liker godt-

40- årsgave til en venninne - tova votter med matchende øredobber lagd av hama-perler.




mandag 10. mars 2014

Uttesting av mønster

Jeg prøver ut et par- tre ulike mønster om dagen, for å finne et mønster for kjole/topp som jeg liker. Charlie dress med modifikasjoner er en høydare - veldig fin, og grei å sy. I hevrt fall når man dropper de mer tidkrevende finessene.

Denne gangen prøver jeg meg på Ice Cream top. Har sett en del flotte bilder av kjoler sydd etter dette mønsteret, og det har potensiale. Men jeg synes det var ganske knotete å få bærestykket pent, og det går ikke an å bruke overlock på å sy det fast. Her er første forsøk ut, og det ble ikke noe fint i ryggen.

Men jeg har lært en del da, og skal gi det noen forsøk til.

Denne toppen er til Bjørk, og er sydd av stoffer fra Stoff og Stil.




fredag 7. mars 2014

Modifisert Charlie

Jeg jobber litt mer med utgangspunkt i Charlie dress. Som sagt synes jeg det originale mønsteret er bra, men tidkrevende, og prøver ut litt enklere versjoner. Det går primært ut på å droppe belegg nede og ved ermer, og nye versjoner av front.

Denne ble jeg veldig fornøyd med - ca 2 år, men er vid i modellen og kan brukes lenge. Til slutt blir den en tunika. Alle stoffene er nye - babycord og bomull.




torsdag 6. mars 2014

Follow the white rabbit

Jeg har bittelitt igjen av det koselige kaninstoffet kjøpt på Åhlens, og noe av det siste som blir laga med dette er et lite skjørt i sånn ca 2-3 år. Men disse skjørtene er fleksible altså! Jeg har brukt mitt favorittskjørtemønster for tida - Ruby Jean's 30 Minute Skirt. Synes dette mønsteret er veldig fint, og enkelt og greit å sy.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...