søndag 19. juli 2009

Juhu Johanne!Takk og pris har jeg noen syforpliktelser innimellom som gjør at jeg MÅ til verks. Denne gangen var det min Pay it forward- påmelding som fikk meg ned foran symaskinen.

Jeg har ikke startet min karriere som voksentøysyer, så siden mottakeren av gaven min har ei lita jente, ble det kjole. Lille Johanne er like gammel som Bjørk, så jeg fikk til og med modell for kjolen min. En ganske så villig en.Det som er fint for meg, men dumt for den som skal ha tøyet, er at når sytida er så knapp som den er, må jeg prøve å putte så mye nytt som mulig inn i prosjektet. På denne har jeg
  • Brukt overlocken. Det var jammen en bøyg, men gikk gaaanske bra. Bortsett fra litt tull med spenninga - av og til så det fint ut, av og til var det slakt. Jeg lærte også at krappe hjørner er en utfordring, siden kniven kutter litt før man syr. Men jeg er fornøyd med å ha "kommet meg på hesten" og turt å bruke den skumle, fine, ikke lenger så nye, maskinen min.
  • Applikert. OK, det har jeg gjort et par ganger før men jeg er ingen racer og trenger øvelse. Selv om jeg fikk det greit til denne gangen, om jeg selv får si det.
  • Brukt tvillingnår. Det har jeg såvidt prøvd meg på før, men det ble bare heeelt merkelig. Så liksom ut som en snurpete snor eller noe som var lagt der jeg sydde. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve å skru på noen av hjulene på symaskinen. Feks den med trådspenning. Og da jeg satte den til 2 gikk det jammen så det suste. Ikke siste gangen jeg bruker tvillingnål, det ble en helt knall finish. Lagd helt av meg selv!


  • Brukt enkel rib i ermene. Det ble jeg ikke helt fornøyd med. Til tross for elastisk søm forsvant noe av elastiteten. For så korte ermer som jeg har på denne kjolen, bør jeg bruke dobbel rib. Så kan jeg heller ha enkel når jeg syr lange ermer.
Men alt i alt ble jeg fornøyd, og synes jeg har lært masse etter min siste kjolesession. Ikke minst MÅ jeg denne gangen ha lært hva "rette mot rette" betyr. Jeg kan ikke skjønne at det på samme prosjekt er mulig å sy feil tre(!) ganger etter å ha lagt stykkene rett mot vrang.

3 kommentarer:

cecilie sa...

så utrolig fin den var!!
Du er kjempeflink og jeg må nesten få fnise litt av rett mot vrang stuntet ditt men det er

lett for--hihi

Ugla sa...

Kjempelekker kjole :-)

Polkahjerte sa...

Nydelig kjole! Håper du finner masse tid og lyst til å sy flere flotte, originale saker!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...