torsdag 13. februar 2014

Varm på hendene

En venninne ville gjerne at jeg skulle strikke tova votter til henne. En stund siden jeg hadde gjort det, så jeg var ikke helt sikker på hvordan jeg skulle gå frem.

Først fant jeg meg en oppskrift som så OK ut. Jeg strikket med Rauma finull på pinne 5 - enkel tråd. Det ante meg at det ikke helt ville komme ut som damevotter, så jeg fulgte raskt opp med et annet par i en tjukkere Raumakvalitet. Denne gangen la jeg inn en hullrad for å se hvordan det ville bli.

Mens jeg ventet på at vaskemaskinen skulle bli ledig, fant jeg en annen oppskrift med en litt annen felling. Denne anbefalte Rauma finull lagt dobbelt, og jeg fulgte det tipset. Færre antall masker, så jeg gikk opp en halv pinnestørrelse og håpa det ville bli bra.

Inn i maskinen på vanlig vask, 30 grader og litt grønnsåpe.

De første vottene i enkel finull (turkise) ble kjempefine, til en 6-åring. Passer bra, for sånne kryr det av i nærområdet.

Det andre paret (svarte) ble bra! Treff på første forsøk.

Det tredje paret (tomatrøde) ble litt store.

I mellomtiden hadde jeg strikket et par til (petrol); samme oppskrift og pinnestørrelse som de tomatrøde. Heiv begge parene inn i maskinen på 40 grader. Begge ble bra!

Og så måtte jeg pynte litt da.Ingen kommentarer:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...