fredag 11. juli 2008

Selekjole - nå nærmer jeg meg!

Ja, da har jeg tatt t skritt nærmere perfeksjonismen. Det er nok enda noen mil å gå før jeg syr kjoler i søvne, men det kommer seg!

Mønsteret til denne kjolen er det samme som den forrige jeg sydde. Det er - fremdeles - ca. str. 2-4 år. Det fungerte fint, men jeg kan enda legge litt vidde på selene. Jeg var litt bekymra for om stoffet jeg hadde valgt vill være for tynt, men med for under gikk det greit. Stoffene er forresten fra Stoff&Stil.
Nytt denne gangen var lomma. Den ble litt skjeiv, men mest søt. Jeg er fornøyd med hvite kontrastsømmer (selv om de kunne vært rettere). Neste gang - merk av på forhånd hvor lomma skal være, ikke bare ta det på øyemål.

Jeg tenkte jeg skulle lage en litt artig vri, og sydde foret lengre enn hovedstoffet. Det jeg ikke hadde tenkt på, var at da ville sidesømmen under synes. Jaja, man lærer så lenge osv.


Siden jeg har teflonhjerne og plutselig kan befinne meg i den situasjon at det går måneder til jeg får gjennomført mitt neste prosjekt, tenkte jeg det kunne være lurt å skrive ned erfaringer så langt. Så sånn syr jeg selekjole:

 1. Råklipp alle fire delene (som firkanter)
 2. Stryk dem
 3. Brett delene, slik at forets bakside ligger øverst
 4. Tegn på mønster
 5. Klipp. Ha romslig sømmonn, særlig på sele-brystdelene.
 6. Kast over sidene og nede på kjolen på henholdsvis foret og forstykkene.
 7. Legg hver del av henholdsvis foret og forstykkene rette mot rette, og fest med knappenåler. Ikke vær gjerrig på dem - stoffene ligger der så pent på klippebordet, men blir rene demoner når de kommer under symaskinen
 8. Sy over sidesømmene.
 9. Press sømmene
 10. Legg de to delene rette mot rette; forets vrangside ytterst
 11. Sy så sammen ermhule og hals:
 12. Sy først rettsøm langs merkingen
 13. Finklipp
 14. Klipp hakk i halsåpning og ermhuler
 15. Kast over

Ingen kommentarer:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...